Veel gestelde vragen over EasyDip

 • Wat is EasyDip?

  Het nieuwe overspuiten!

  EasyDip is een verwijderbare rubber coating die wordt aangebracht met een spuitbus of speciale verfspuit. Het hecht zich op metaal, kunststof, glas, hout, keramiek, asfalt, beton en nog veel meer. EasyDip beschermt, isoleert, geeft grip, markeert, verzegeld en blijft flexibel. Het is daarnaast bestand tegen temperaturen van-35 tot 93˚C, corrosie, water, zuren, olie, zout en meer. LET OP: niet bestand tegen oplosmiddelen en brandstoffen! 

  EasyDip zorgt voor een professionele en strakke afwerking. Niet alleen visueel, maar ook als een bescherming voor het originele materiaal! Door middel van deze coating kun je de kleur van objecten zoals velgen, bumpers, motorkappen, roosters, complete auto's, kunstof kozijnen, machines – eigenlijk alles wat je maar kan bedenken – eenvoudig zelf veranderen en ze tegelijkertijd beschermen tegen (weers)invloeden van buitenaf.

  EasyDip laat zich makkelijk spuiten en geeft veel minder snel zakkers dan normale lakken. Schuren of primen van de ondergrond is niet nodig. Het te spuiten oppervlak schoon, droog, stof- en vetvrij maken en ontdoen van eventuele wax en losse delen is voldoende. Het gaat dus snel, heeft een lange levensduur en belangrijker nog, het kan eenvoudig en zonder beschadigingen of lijmresten achter te laten weer verwijderd worden! Hierdoor loop je dus nooit het risico dat je met een slecht eindresultaat blijft zitten waar je uren aan moet schuren om het weg te krijgen. OPMERKING: EasyDip is niet verwijderbaar bij toepassing op poreuze ondergronden.

 • Hoe lang blijft EasyDip zitten?

  Indien correct aangebracht kan EasyDip jarenlang goed blijven zitten. Het is erg duurzaam en zal zijn hechting niet verliezen.

  Er zijn een aantal zaken welke invloed hebben op de levensduur van EasyDip:

  1. Een goede voorbehandeling van het te spuiten oppervlak.
  Zorg ervoor dat het te spuiten oppervlak schoon, droog, stof- en vetvrij is en ontdoe het van eventuele wax en losse delen.

  2. De spuitafstand en het aantal aangebrachte lagen.
  Spuit minstens 5 à 6 lagen voor voldoende duurzaamheid.

  3. Een juiste verzorging na het aanbrengen. 
  EasyDip is bestand tegen wassen in de carwash en met de hogedrukreiniger. Toch kan bij verkeerd gebruik schade worden aangericht aan het gedipte oppervlak. Zo is het niet verstandig om de waterstraal te concentreren op de naden van de auto waar de dip stopt, bijvoorbeeld tegen de raamrubbers. Wij raden daarom aan om gedipte materialen / auto’s met de hand te wassen met gangbare autoshampoo. Dit zal de levensduur van de dip verlengen.

  Indien rekening wordt gehouden met bovenstaande 3 punten zal EasyDip jarenlang in goede conditie blijven zitten.

 • Hoeveel EasyDip heb ik nodig?

  In de regel is ongeveer 1 liter dip nodig om 1m2 van de vereiste 5 à 6 lagen EasyDip te voorzien. Ter indicatie kan de volgende lijst worden aangehouden:

  • Extra Small (2 blikken)
   - Fiat 500
   - Seat Mii
   - VW Up
   - Ford Ka

  • Small (2 à 3 blikken)
   - Ford Fiesta
   - Mazda 2

  • Medium 3-deurs (3 à 4 blikken)
   - Ford Focus
   - BMW 3-serie

  • Large (4 blikken)
   - BMW 5-serie
   - Chrysler 300
   - Ford Mondeo
   - Mazda 6

  • Minivan / Small SUV (4 à 5 blikken)
   - Toyota Rav4

  • Standard SUV (5 blikken)
   - Volvo XC60
   BMW X3

  • Large SUV (5 à 6 blikken)
   - Expedition
   - Surburban

  Bestel extra!

  Als je twijfelt hoeveel dip je nodig hebt raden we aan om een blik of spuitbus extra te bestellen. Daarmee voorkom je dat je midden in je project zonder dip komt te zitten. De onaangebroken producten die over zijn mag je binnen 14 dagen na ontvangst naar ons terugsturen!

 • Hoeveel spuitbussen EasyDip heb ik nodig voor mijn wielen?

  In de regel heb je 1 spuitbus nodig om 1 wiel van de minimale 5 à 6 lagen EasyDip te voorzien.

  Voor hele dichte wielen (waar dus een groter oppervlakte van gespoten moet worden dan bijvoorbeeld een 'gewoon' 5-spaaks wiel) en wielen groter dan 20" raden wij aan om meer spuitbussen te bestellen. Daarmee voorkom je dat je midden in je project zonder dip komt te zitten.

  De onaangebroken producten die over zijn mag je binnen 14 dagen na ontvangst naar ons terugsturen!

 • Hoe reinig ik onderdelen die met EasyDip behandeld zijn?

  Hoewel EasyDip bestand is tegen de wasstraat en hogedrukreiniger, kan bij verkeerd gebruik van een hogedrukreiniger schade worden aangericht aan de coating. Zo is het niet verstandig om de waterstraal te concentreren op de naden van de auto waar de dip begint, bijvoorbeeld tegen de raamrubbers. Wij raden aan om gedipte materialen / auto’s met de hand te wassen met gangbare autoshampoo. Dit zal de levensduur van de dip verlengen.

 • Kan ik EasyDip glanzend krijgen?

  Als je graag een glanzender eindresultaat wilt raden we je aan om EasyDip Glossifier te gebruiken. Voor een mooi satijnglanzend resultaat over een matte EasyDip kleur volstaat het aanbrengen van 2 à 3 lagen Glossifier over de bestaande lagen EasyDip. Hoe meer lagen Glossifier er worden aangebracht, des te glanzender het eindresultaat. Spuit in totaal altijd minstens 5 à 6 lagen EasyDip voor voldoende duurzaamheid en afpelbaarheid.

 • Zijn EasyDip kleuren onderling mengbaar?

  Ja, alle EasyDip kleuren zijn onderling met elkaar mengbaar. Je kunt deze dus combineren om de gewenste kleur te krijgen. Wil je bijvoorbeeld de standaard EasyDip Blue donkerder maken, dan kun je deze mengen met EasyDip Black tot je de gewenste blauwtint hebt bereikt.

 • Hoe verwijder ik EasyDip?

  EasyDip kan eenvoudig en zonder beschadigingen of lijmresten achter te laten weer verwijderd worden. Pel simpelweg een hoek van het gespoten object los en je trekt de rest er als een ballon vanaf! Maar let op: EasyDip is niet verwijderbaar bij toepassing op poreuze ondergronden.

  Indien je de dip moeilijk kunt verwijderen dan kan dat komen doordat:

  1. er niet genoeg lagen zijn aangebracht;
  2. de lagen te dun zijn gespoten;
  3. de ondergrond (licht) poreus is.

 • Tegen welke temperaturen is EasyDip bestand?

  EasyDip is bestand tegen temperaturen van -35 tot 93˚C.

 • Op welke oppervlakten hecht EasyDip zich?

  EasyDip hecht zich op metaal, kunststof, glas, hout, keramiek, asfalt, beton en nog veel meer.

 • Hoe moet ik EasyDip aanbrengen?

  Schuren of primen is niet nodig. Het te spuiten oppervlak schoon, droog, stof- en vetvrij maken en ontdoen van eventuele wax en losse delen. Nauwkeurig afplakken is niet altijd vereist: indien er voldoende ruimte tussen de delen zit zal EasyDip zich namelijk vanzelf op de randen afsnijden wanneer het na opdrogen verwijderd wordt.

  SPUITBUS: De spuitbus gedurende 2min goed schudden. Houd de spuitbus bij het spuiten in een rechte hoek met het oppervlakte op een afstand van 10-15cm en breng de dip in banen aan met een overlapping van 40-60%. De eerste (hecht)laag dun opbrengen, daarna de overige lagen aanbrengen met een droogtijd van 10-20min tussendoor. Houd constant dezelfde spuitafstand aan door de spuitbus met de hele arm te verplaatsen en niet alleen met de pols. Spuit tenminste 5 à 6 lagen voor voldoende duurzaamheid en afpelbaarheid. De spuitafstand en het aantal aangebrachte lagen hebben een grote invloed op de levensduur. Na gebruik de spuitbus omkeren en spuitkop enkele seconden doorspuiten. 

  VERFBLIK: Goed mengen voor gebruik. Houd bij het spuiten het pistool in een rechte hoek met het oppervlakte op een afstand van 20-25cm (afhankelijk van verfspuit, omgevingstemperatuur, laagdikte enz) en breng de dip in banen aan met een overlapping van 40-60%. De eerste (hecht)laag dun opbrengen, daarna de overige lagen aanbrengen met een droogtijd van 10-20min tussendoor. Houdt constant dezelfde spuitafstand aan door de verfspuit met het hele lichaam te verplaatsen en niet alleen met de pols. Spuit tenminste 5 à 6 lagen voor voldoende duurzaamheid en afpelbaarheid. De spuitafstand en het aantal aangebrachte lagen hebben een grote invloed op de levensduur.

  Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en laagdikte is EasyDip stofdroog na ongeveer 15 min, handdroog na ongeveer 45 min en volledig droog na 3-5 uur. Vermijd tijdens het aanbrengen direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen voor de beste resultaten. OPMERKING: Alleen gebruiken in goed geventileerde ruimtes.

 • Is EasyDip altijd verwijderbaar?

  Nee, EasyDip is alleen verwijderbaar indien het is aangebracht op een niet-poreuze ondergrond. Hoe poreuzer de ondergrond, hoe moeilijker EasyDip te verwijderen is. 

 • Moet ik een grondlaag gebruiken voor EasyDip?

  Dit is afhankelijk van twee factoren:

  1. de basiskleur van het object

  Is het te spuiten object niet egaal van kleur, maar zijn er duidelijke kleurverschillen zichtbaar door verkleuring of beschadigingen? Of heeft het object een felle kleur zoals bijvoorbeeld geel of rood? Dan raden wij aan om eerst 2 à 3 lagen Gunmetal Grey aan te brengen alvorens de gewenste kleur te spuiten.

  2. de kleur die je wilt dippen

  Een donkere of lichte basiskleur van het object invloed op de kleurtint van het eindresultaat. Zo zal rode EasyDip over een witte auto een feller eindresultaat geven dan wanneer deze op een zwarte auto wordt aangebracht. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kan daarom voor een lichte (wit) of een donkere dip (zwart of gunmetal grey) als basislaag gekozen worden.

  Kijk voor meer info in de omschrijving van de gewenste kleur.

 • Zijn alle EasyDip kleuren mat?

  Ja, alle EasyDip kleuren zijn mat.

  TIP: Door over de EasyDip kleuren één of meerdere lagen glossifier te spuiten kun je deze een satijn-glanzende afwerking geven.

 • Is EasyDip bestand tegen brandstof?

  EasyDip is niet bestand tegen oplosmiddelen en brandstoffen. Wees dus bijvoorbeeld voorzichtig bij het tanken!

 • Hoelang is EasyDip houdbaar?

  Ongeopend: minimaal 1 jaar houdbaar
  Geopend: minimaal 6 maanden houdbaar

  Bovenstaande geldt alleen indien het verfblik luchtdicht is afgesloten met  het behorende deksel en op een donkere, droge plek op kamertemperatuur bewaard is.

  Tip: na gebruik de spuitbus omkeren en spuitkop enkele seconden doorspuiten. Hiermee voorkom je dat deze verstopt komt te zitten.

 • Hoe oud moet mijn originele lak zijn?

  Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de autolak waarop je EasyDip aan gaat brengen minimaal 6 maanden oud is. Deze heeft dan voldoende tijd gehad om uit te harden.

 • Kan EasyDip mijn originele lak beschadigen?

  We hebben zelf nog nooit problemen ondervonden met het toepassen van EasyDip op originele autolakken. Wel hebben wel gemerkt dat iedere auto en iedere situatie anders is. Het is daarom verstandig om eerst een test te spuiten op een klein gedeelte van de auto, voordat je de hele auto gaat dippen.

  Vooral als de auto in het verleden overgespoten is (denk bijvoorbeeld aan een schadereparatie), is het verstandig om eerst een langdurige test te doen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten autolak in omloop (van goede, maar ook minder goede kwaliteit) en iedere spuiterij verwerkt deze op een andere manier. Hoewel deze nog niet bekend zijn, kunnen er misschien combinaties van deze twee factoren bestaan die minder goed bestand zijn tegen EasyDip. Spuit bij twijfel daarom eerst een test op een klein, onopvallend gedeelte van je auto. Laat dit bijvoorbeeld 3 maanden zitten en trek daarna de dip eraf om te zien of deze invloed heeft gehad op de onderliggende lak.

  Mocht je auto overgespoten zijn zorg er dan in ieder geval voor dat de lak 6 maanden oud is, voordat je gaat dippen. De lak heeft dan voldoende tijd gehad om goed uit te harden.

 • Kunnen fluoriserende vervagen?

  Ja, fluoriserende kleuren zoals 'Bubblegum Pink' en 'Grasshopper Green' zijn gevoeliger voor UV dan de overige EasyDip kleuren. Afhankelijk van de hoeveelheid UV (voornamelijk zonlicht) waaraan de fluoriserende kleuren worden blootgesteld kunnen deze kleuren naar verloop van tijd minder fel worden.

  TIP: extra lagen glossifier of clear over de fluoriserende kleuren geven extra bescherming tegen de invloeden van UV en zorgen ervoor dat deze kleuren langer mooi bijven.